Днями навідався на сайт Gelios — дізнатися, що там за ресурс із такою промовистою назвою. Знайти його легко:
gelios.ua. І з першого погляду стало ясно, що це не типовий ресурс, а справжня скарбниця відповідей на цілком конкретні, подекуди дивні, але актуальні для багатьох теми.
Сайт повністю присвячений темі "Чому?" — і це те, чим він вирізняється. Тут є публікації про все, що ми бачимо довкола: починаючи з людського організму до поведінки тварин і також технічних нюансів. Наприклад, я одразу знайшов пояснення, чому виникає біль у сосках, чому долари 2006 року не обмінюють в обмінниках, чому з'являється дискомфорт унизу, чому очі втрачають прозорість, чому виникає біль у потилиці, чому тварини змінюють території та також чому не працюють навушники.
Мене особисто найбільше зацікавив текст про каламутні очі — справді потрібні знання, яку варто знати кожному. Звернув увагу на матеріал про залізо в продуктах: відтепер мені відомо, що печінка лідирує за показниками. Окрема тема — біль у сосках: про це рідко пишуть, а проблема доволі поширена.
Формат сайту простий і зручний: кожна публікація присвячена на окреме життєве "чому". Жодної зайвої води, конкретика, причини та варіанти вирішення. І діапазон тем вражає — починаючи з медицини до спорту, техніки та біології.
Корисний ресурс, що його додам до обраного. Тому що щодня з'являються ситуації, на які потрібна швидка й чітка відповідь.